‘Wat Blijft’ over Helmert Woudenberg

In november overleed acteur Helmert Woudenberg. Hij was een van de oprichters van het baanbrekende gezelschap Het Werkteater, speelde in films, in televisieseries, en in zijn eigen solovoorstellingen. Zijn leven was getekend door de NSB-geschiedenis van zijn familie. Die geschiedenis nam hij mee het podium op: hij wilde een stem geven aan personages, zonder daar een oordeel over te geven. Hij had een grote werkdrift en wilde het liefst zo vaak mogelijk spelen. Op de dag van zijn overlijden zou hij ’s avonds ook weer op het podium staan. Maar de oorlogsgeschiednis tekende hem ook in zijn privéleven.

Wat Blijft van Helmert Woudenberg, is te horen in een aflevering die ik voor HUMAN en NPO Radio 1 maakte.

Ook te vinden en te horen op de website van NPO Radio 1.

Gemaakt door Botte Jellema, redactie Adinda Akkermans en montage Alfred Koster.

Botte Jellema
Botte Jellema is journalist, presentator, podcast- en documentairemaker. Hij is freelancer en werkt onder andere voor omroepen en programma's op NPO Radio1. Hij heeft een groot hart voor journalistiek, media, communicatie en verhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.