Aflevering Wat Blijft over Gert Hekma

Socioloog Gert Hekma was oprichter van de vakgroep ‘homostudies’ aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van het boek ABC van perversies. Hij was een controversieel wetenschapper, vooral door zijn uitspraken over seksualiteit bij kinderen. Botte Jellema volgt zijn spoor terug met collega-wetenschapper Linda Duits, schrijver Stephan Sanders en echtgenoot Mattias Duyves.

Tekening van Gert Hekma voor Wat Blijft op de site van HUMAN (afbeelding: Victor Meijer)

Wat Blijft is een podcast en een radioprogramma van HUMAN voor NPO Radio 1. De aflevering met Gert Hekma is hier te beluisteren op de site van Radio 1, hier op Spotify, en je kan de podcast ook vinden in je eigen podcastapp.

Botte Jellema
Botte Jellema is journalist, presentator, podcast- en documentairemaker. Hij is freelancer en werkt onder andere voor omroepen en programma's op NPO Radio1. Hij heeft een groot hart voor journalistiek, media, communicatie en verhalen.