Eeuw van de Amateur wint Dutch Podcast Award 2022

De podcast Eeuw van de Amateur, van Botte Jellema en Ype Driessen, heeft de 2022 Dutch Podcast Award gewonnen in de categorie ‘200+’. Op maandag 14 november 2022 werd de prijs aan hen uitgereikt in het Instituut voor Beeld en Geluid, tijdens een live radioprogramma van BNR.

De Dutch Podcast Awards zijn in ons land de meest prestigieuze prijzen voor podcastmakers en -uitgevers en worden voor de vijfde keer georganiseerd. De afgelopen drie weken zijn er honderden verschillende titels voorgedragen. Zo’n 31.000 mensen nomineerden bijna 45.000 podcasts. ‘Het is prachtig om te zien hoe deze competitie leeft’, vertelt Bram Mullink, waarnemend hoofdredacteur van BNR. ‘We hebben makers van allerlei omroepen en podcastuitgevers de afgelopen paar weken reclame horen maken voor hun titels.’ (via website Dutch Podcast Awards)

De categorie ‘200+’ betreft langlopende podcasts, die meer dan tweehonderd afleveringen hebben gepubliceerd. Deze categorie is een juryprijs. Het is de tweede keer dat Eeuw van de Amateur een Dutch Podcast Award wint. In 2018 werd gewonnen in de categorie ‘media en journalistiek’.

In de aflevering ‘Winnaar Dutch Podcast Awards 2022!’ (nummer 259) vertellen Botte en Ype alles over de avond en de prijs, en dat ze er bijzonder vereerd mee zijn.

Botte Jellema
Botte Jellema is journalist, presentator, podcast- en documentairemaker. Hij is freelancer en werkt onder andere voor omroepen en programma's op NPO Radio1. Hij heeft een groot hart voor journalistiek, media, communicatie en verhalen.