Cynisme

Botte Jellema
Botte Jellema is journalist, presentator, podcast- en documentairemaker. Hij is freelancer en werkt onder andere voor omroepen en programma's op NPO Radio1. Hij heeft een groot hart voor journalistiek, media, communicatie en verhalen.

4 Reacties

 1. Ik vind het uitermate triest dat het zover is gekomen. Maar nu is iedereen wel wakker, al snappen velen het nog niet helemaal. Dit is geen éénmalige boze droom: dit is het nieuwe tijdperk. Welkom in dit tijdperk. Het was voorspeld. En het wordt aanzienlijk minder leuk dan het tot een aantal jaar terug was.

  Het tijdperk dat door andere keuzes te maken vrij eenvoudig te voorkomen was geweest. Zie bijvoorbeeld ook deze column van Ebru Umar hierover.

  Ik baal er ongekend van. En het meest cynische vind ik nog wel dat vrijwel iedereen de oorzaak (en dus de oplossing) wel kent, maar dat er veel mensen zijn die dit van zichzelf of van hun omgeving niet mógen erkennen….

  1. En de verklaring voor mijn laatste zin hierboven wordt toevallig net in dit artikel in de NRC gegeven door een medewerker van instituut Clingendael. En daar heb ik niet eens om gevraagd ;)

 2. “Dit artikel in de Volkskrant over het afgelasten van een Pegida demonstratie maakt me nog veel veel mismoediger: het is een teken van onze langzame ondergang.

  Je moet je als burger vrij uit kunnen spreken tegen dingen die je zorgen baren, die je vrijheid op het spel zetten en die tegen je normen en waarden in gaan. Wat wordt de volgende stap? Het stoppen met dansshows, gayprides, topless zwemmen of alcoholverkoop, omdat radicalen dat niet willen?

  Een ongekende grove schande dat de Duitse politie niet álles uit de kast trekt om deze demonstratie door te laten gaan. Benieuwd of reacties nu wel weer geplaatst kunnen worden, en hoe je tegen deze zaak aankijkt.

Reacties zijn gesloten.