podcasts

Botte Jellema is podcastmaker. Het staat niet ver van zijn radiowerk, al is podcastmaken in sommige opzichten ook weer totaal anders. Met veel plezier werkt hij aan eigen originele producties en aan creative producties voor anderen. Een overzicht.

 

De Eeuw van de Amateur
De podcast over alles (het is een niche, maar we geloven er in). Botte’s eigen serie, tegenwoordig samen met fotostripmaker Ype Driessen en schrijfster en cabaretier Paulien Cornelisse. Sinds 2015 te vinden in jouw podcastapp, en nu ook op Spotify.

 

Een Podcast over Media
Alexander Klöpping (Blendle) en Ernst-Jan Pfauth (De Correspondent) bespreken de laatste ontwikkelingen in nieuwe media en journalistiek. Botte is producent van deze podcast.

 

Verwondering
Verwondering is een podcast over design. Momkai-oprichter Harald Dunnink en De Correspondent uitgever Ernst-Jan Pfauth vertellen elkaar elke aflevering over een ervaring die hen inspireerde. Samen verkennen ze wat een ontwerp goed maakt. Luister hoe je door samen beter te kijken, meer kunt zien. Botte is producer.

 

De Beste Social Podcast
Diederik Broekhuizen, Cato Duyvis en Jasper Schilder van De Beste Social Media bespreken maandelijks onderwerpen die iedereen op social media aangaat. Botte is producent.

 

De 52 – de podcast van de Noord/Zuidlijn
In De 52 neemt Botte je mee de Noord/Zuidlijn in, in de laatste 52 weken voordat lijn 52 ging rijden. Mooie verhalen voor Amsterdammers en andere belangstellenden om op een iets andere manier het een en ander te leren over dit enorme project.

 

Rijkswaterstaat
In 2018 bestaat Rijkswaterstaat 220 jaar. Zo’n lange geschiedenis biedt veel verhalen, ook over het huidige werk en de toekomstplannen van Rijkswaterstaat is veel te vertellen. Radiomaker Botte Jellema ging op pad om een aantal verhalen te verzamelen. Samen met Rijkswaterstaat maakte hij een kleine serie podcasts, die nu voor iedereen te beluisteren zijn via iTunes, Stitcher en Soundcloud.

 

Bedvogels
De podcastserie ‘Bedvogels’ van omroep HUMAN neemt de luisteraar mee op seksuele ontdekkingsreis. Vier jonge programmamakers vinden antwoorden op vragen over seks in andere tijden en culturen. Botte is een van hen.

Dag en Nacht
Botte is nauw betrokken bij het platform voor Nederlandse podcasts Dag & Nacht Media.