Verwijderde bestanden verschijnen ineens weer in DropBox

Ik ben geen techjourno, en ik heb weinig verstand van deze dingen. Wat ik wel weet is dat DropBox een Amerikaanse onderneming is, en Amerikanen doen enge shit met informatie.

Ik heb bestanden op DropBox staan, en voel me daar al een tijdje een beetje ongemakkelijk bij. Deze week (woensdag) gebeurde er iets geks.

Ineens verschenen er een stuk of vijf oude mappen in mijn DropBox, met bestanden die ik al jaren geleden heb verwijderd. Dat is raar, want DropBox bewaart bestanden maximaal 30 dagen, volgens hun Privacy policy.

Dit komt uit de Terms & Service van DropBox

Als je in de Privacy policy kijkt bij ‘retention’ (behoud) dan lees je er het volgende over:

we may retain this information if necessary to comply with our legal obligations, resolve disputes or enforce our agreements.

Wat zijn die legal obligations? Waarom blijkt DropBox ineens nog bestanden van mij te hebben die ik jaren geleden al heb verwijderd? Bewaren ze alles? Doen ze dat voor een of andere intelligence service? Vragen…

De community schrijft er ook volop over op het forum van DropBox. Maar ik zie er nog geen nieuws over. Interessant voor tech- en privacyjournalisten, toch? Heel raar.

Ik heb een vraag gesteld via Twitter aan DropBox, maar geen antwoord gekregen. Meestal antwoorden ze binnen een paar uur.

Wat is hier aan de hand?

Eén antwoord op “Verwijderde bestanden verschijnen ineens weer in DropBox”

  1. In mijn account was ineens een reeks bestanden te zien welke recent waren bekeken. Gek genoeg…. Niet door mijzelf! Ik ben er op dit moment van overtuigd dat mijn account is gehackt en overweeg verdere stappen te ondernemen. Wat zijn jou bevindingen? Heb je nog feedback ontvangen of ben je al wijzer geworden?

Reacties zijn gesloten.