Tien jaar op Radio 1

Live-verslaggeving bij het Radboud in Nijmegen

Ik had nog maar amper een jaar bij Omrop Fryslân gewerkt, toen ik full time als verslaggever bij AVRO’s 1 Op De Middag kon komen werken. Op 6 maart 2006 werd mijn eerste reportage op Radio 1 uitgezonden.

Dit weekend dus tien jaar geleden.

De reportage ging over een expositie in een juttersmuseum op Texel, en had te maken met het in 2002 gezonken schip Tricolor. Ik weet het niet precies meer en de audio staat niet (meer) online. Ik heb het zelf ook niet meer.

Het was een fantastische aftrap bij de AVRO, samenwerkend met mensen als Lammert de Bruin, Martijn Rosdorff, Jan Born en Hettie Lubberding. En nog vele andere toffe mensen, waarvan ik met sommigen nog steeds contact heb.

botte en hettie lubberding in het europees parlement brussel
Met Hettie Lubberding in het Europees Parlement in Brussel (2006)

In die tien jaar heb ik veel al kunnen doen op Radio 1, zoals documentaires maken, live verslaggeving, presenteren en alles wat daar tussenin zit. En hoewel ik erg van podcasting ben gaan houden, en ook best kritiek heb op Radio 1, ben ik nog steeds groot fan van die zender.

Op naar de volgende tien!

Botte Jellema
Botte Jellema is journalist, presentator, podcast- en documentairemaker. Hij is freelancer en werkt onder andere voor omroepen en programma's op NPO Radio1. Hij heeft een groot hart voor journalistiek, media, communicatie en verhalen.