Penoza IV

VPRO Nooit Meer Slapen reportage
Beluister de reportage hier.

Penoza begint aan het vierde seizoen. De Nederlandse misdaadserie rond Carmen van Walraven eindigde in het derde seizoen met een onduidelijk lot voor Carmen, waar toen meer dan een miljoen mensen naar keken. De serie is niet alleen in Nederland opgevallen, want het is verkocht aan landen als België, Polen, Rusland en de Verenigde Staten. Regisseur Diederik van Rooijen en cameraman Willem Helwig ontwikkelden de onderscheidende stijl van de televisieserie. Botte Jellema duikt in de duistere onderwereld van Penoza.

Het hele gesprek; alle ins en outs over het maken van Penoza

En het nieuws dat uit deze reportage kwam

De makers van hitserie Penoza, die zondag weer van start gaat, denken al serieus na over een vijfde seizoen. Dat heeft regisseur Diederik van Rooijen vandaag gezegd in het Radio 1-programma Nooit Meer Slapen.

Parool.nl