D’Angelo – Black Messiah

Hij is een van de belangrijkste hedendaagse soulartiesten: D’Angelo. In 2000 bracht hij het album ‘Voodoo uit’, en bijna vijftien jaar later komt hij dan eindelijk met iets nieuws. Onze Nachtcorrespondent Botte Jellema is in ieder geval heel blij met het nieuwe album genaamd ‘Black Messiah’ en beschrijft waarom precies.

Het album ‘Black Messiah’ op Spotify.

Het interview met D’Angelo uit mei 2014, met aan het einde van het gesprek ook ?uestlove op de bank, 90 minuten op YouTube.

Vijf sterren in de recensie van de Volkskrant, vijf sterren in de recensie van NRC: “Hét album van 2014”, aldus Saul van Stapele.

Botte Jellema
Botte Jellema is journalist, presentator, podcast- en documentairemaker. Hij is freelancer en werkt onder andere voor omroepen en programma's op NPO Radio1. Hij heeft een groot hart voor journalistiek, media, communicatie en verhalen.