As You Like It – Nationale Toneel

Theu Boermans (regisseur) en Bernhard Hammer (toneelbeeld) werken al twintig jaar samen. Ze maakten bij het Nationale Toneel in 2011 de succesvolle ‘Midzomernachtdroom’ van Shakespeare. Nu maken ze samen diens ‘As You Like It‘.

Wat maar weinig mensen weten is dat ze ook samen de regie en het decor van de musical ‘Soldaat van Oranje’ en van het toneelstuk ‘Anne’ maakten.

In de hardvochtige komedie ‘As you like it’ van Het Nationale Toneel spelen en oefenen mensen vol overgave met valse en echte liefde, met hun dromen, verlangens en de verloren illusies daarvan. Hun worsteling met het leven is in onze dolgedraaide samenleving heel herkenbaar. Verslaggever Botte Jellema praat met regisseur Theu Boermans.

Vrijdag uitgezonden in VPRO’s Nooit Meer Slapen op Radio1.