FoodLifeCrisis

X-factor, So You Think You Can Dance, Holland’s Got Talent – zomaar een greep uit de talentenshows waarin kandidaten onderling de competitie aan gaan. Ze zijn enorm populair. Maar wat als je de competitie zou doorvoeren tot een strijd op leven en dood. Die gedachte-oefening was het begin van FoodLifeCrisis; muziektheater van de klassieke musici Nora Fischer en van het Ragazze Kwartet. Jazzmuzikant Morris Kliphuis schreef de muziek voor de voorstelling en kwam tot een mengeling van alle mogelijke stijlen. Vanaf zaterdag spelen ze het op de Parade. Onze verslaggever Botte Jellema gaat alvast naar een repetitie. Hij belandt in een decor dat het midden houdt tussen een zwembadkleedkamer, een operatiezaal en een abattoir…

Gisteren uitgezonden in VPRO’s Nooit Meer Slapen op Radio1.