Erwin’s fluim

This may come as a severe shock, maar van alle op beeld vastgelegde vliegende lichaamssappen van Erwin Olaf, is de fluim naar GeenStijl nog de netste. Als je het werk van Erwin Olaf een beetje kent, eh, nou, ik ga het maar niet eens googlen voor je. Ik heb de overzichtstentoonstelling van zijn werk, tien jaar geleden in het Groninger Museum, in ieder geval nog levendig voor de geest. Prachtig, overigens.

Ik bedoel dus dat GeenStijl niet zo moet zeuren. Ze hadden ‘m kunnen verwachten bij Erwin Olaf. En dan verontwaardigd het novum-bericht integraal op je blog zetten (mammaaaa hij slaat me!) is behoorlijk kinderachtig. Bovendien bestaat GeenStijl bij de gratie van fluimvangende verslaggevers.

De zeer homotolerantie reactie van de hoofdredactie van GeenStijl:

Je bent een klootzak, Erwin Olaf. Excuses of anders maandag SPIT INN bij je huis aan de Bloemgracht. Smerige kutnicht.

GeenStijl ging met een of andere bimbo naar de zoenpartij, wat op zichzelf nergens op slaat en het algemene idee dat Erwin Olaf bij de bijeenkomst had ook niet ondersteunt. Dat is nogal laag. Dat je dan als GeenStijl een reactie kan verwachten – sterker nog: die nadrukkelijk uitlokt – is evident.

Erwin Olaf schrijft op facebook:

Het is inderdaad niet chique van mij geweest om de afschuwelijk opdringerige en zuigende verslaggever van GeenStijl, die voordrong, me betastte, vrienden van me weg duwde en mij alleen maar voor zijn camera wilde vernederen door een (wel lieve) playmate op te dringen, naar zijn gezicht te spugen. Maar ik ben ook maar een mens, wie tegen zulke lage verslaggevers kan moet het maar zeggen, die mag onmiddellijk mijn plaats innemen!

Ik geloof dus niet dat Erwin Olaf Oud-Hollands geflieber wil promoten, maar hij is nu eenmaal een impulsieve en expressieve artiest. Dat had ‘m in de eerste plaats in deze situatie gebracht. Hij staat op voor een zaak waar anderen hun mond houden, dat valt alleen maar te waarderen. Dat spugen was een domme reactie – hij gaf GeenStijl exact wat ze willen – en ik ga dat niet verdedigen. Maar ik vind het weinig verrassend. Dat gehuil van GeenStijl nu is echt belachelijk.

Peter Breedveld heeft er een venijnig stuk over geschreven. Met een bloemlezing van de reacties van de stamgasten van GeenStijl:

‘lage, smerige, nichtenstreek’, ‘die had van mij zo’n trap tussen ze poten gekregen, dat hij het eerste half jaar zijn vriend niet met zijn pikkie anaal kon verwennen’, ‘agressieve spuughomo’, ‘gore kudt nicht’, ‘is Tom al naar de GGD geweest voor een Soa test?’ ‘mag ik nu eindelijk schrijven dat er wel degelijk iets mis is met homosexuelen?’

GeenStijl plaagt de kat en komt dan na afloop huilen (Ohnee! De democratische rechtstaat!) als ze een krab hebben gekregen. Dus: go go go Erwin Olaf.

Maar het is te laat. Nu schrijft hij op facebook:

Ik was moe en gespannen en na een paar minuten sarren van de man met microfoon en camera is er iets bij me geknapt. Dat had niet mogen gebeuren. Ik heb het vertrouwen van alle deelnemers beschaamd. Dat spijt me heel erg.

Het incident en alle intens hatende, gemene, vaak anonieme beledigingen en halve bedreigingen op internet, hebben me doen besluiten een tijd lang rust op te zoeken en alle media te mijden, ook facebook. Ik ga ff weg en me daarna uitsluitend concentreren op datgeen waar ik soms goed in ben; fotograferen en zo nu en dan filmen.

Ik blijf hopen dat we in de nabije toekomst overal onszelf zijn, op iedere straathoek en op ieder plein. Mijn droom blijft hoe dan ook om later als oud mannetje met mijn vriend, zonder angst, arm in arm door alle straten dit land te kunnen schuifelen, af en toe kussend of zoenend.

Ik hoop maar dat ze nu hun zin hebben bij GeenStijl. Seksloze kutnerds.

5 antwoorden op “Erwin’s fluim”

  1. Nou sorry hoor: dat GS langs kwam “was laag”.? Geen stijl is, blijkens uit allerlei andere stukken echt niet homofoob en heeft dit bij de kiss-inn ludiek aangepakt. Dat Erwin de verslaggever zonder waarschuwing spuugt vind ik belachelijk. Maar GS “moeten niet zeuren”, “hadden hem kunnen verwachten” enz lees ik hier? Hoezo de omgekeerde wereld? En hoezo hadden “ze hem kunnen verwachten”?

    Als Erwin Olaf ook maar enig niveau en professionaliteit had dan had hij de verslaggever gewoon even kunnen vertellen dat hij niet van zijn komst gediend was. Of kunnen zeggen dat hij GS’s actie met de leuke dame niet op prijs stelde (als dat al zo was). Maar GS zegt niks teveel: dit was een hysterische reactie van een schreeuwende kutnicht. GS heeft daarin gewoon gelijk. En de reactie kwam nog wel van iemand die Ambassadeur van de Hoffelijkheid is. Of beter: sinds dit incident was. Terecht.

  2. Nou dat zeg ik niet en hij hoeft als fotograaf zeker ook niet “normaal” te doen. Maar hij moet in ieder geval niet gaan spugen als eerste reactie om zijn ongenoegen te laten blijken want daar komen zeker geen grootse dingen van.
    (Overigens is de reactie van de GS hoofdredacteur nu ook niet om over naar huis te schrijven…)

Reacties zijn gesloten.