Mijn klomp

De NOS en jongerenzender FunX gaan gezamenlijk de website NOSheadlines.nl maken. Dat meldt Broadcast Magazine. De nieuwssite is bestemd voor jongeren en wordt dan ook door jongeren gemaakt. (…) De redactie wordt gevestigd bij jongerenzender FunX in Rotterdam. radiofreak.nl

Waarom zet de NOS een nieuwe redactie op, terwijl er al een nieuwsredactie voor jongeren is?

Een jaar geleden liep ik stage bij het NOS 3FM Nieuws. Toen heb ik een onderzoek gedaan, waar onder andere uit naar voren kwam dat het goed zou zijn nieuws van de NOS in jongerenvorm aan te bieden via internet. Over dat onderzoek werd door de NOS gezegd dat het ‘aan alle kanten rammelde’ en dat de conclussies ongefundeerd waren.

Ik voel me daarin nog steeds miskend. Gelukkig dacht mijn universiteit ook anders over het onderzoek. Maar van dit nieuws breekt mijn klomp..!